Най-малките породи кучета – Топ 10

Най-малките породи кучета

Знаете ли кои са най-малките породи кучета?

Предлагаме ви Топ 10 на най-малките кучета, защото нищо не подобрява емоционалния фон в жилището, като присъствието на четирикракия приятел.

От всички представители на животинския свят, най-добрият спътник на човек е кучето. Това е доказано от опита на много поколения.

През последните години се наблюдава стабилна тенденция:

Кучетата в домовете и апартаментите стават все повече и повече, а средният им размер постоянно намалява.

И в това няма нищо изненадващо: тъй като компактните малки кучета, създават на собствениците си по-малко проблеми. Те заемат по-малко жизнено пространство, отколкото техните колеги с по-солидна големина. Дори изхранването на малко куче е много по-лесно.

Топ 10 най-малките породи кучета

Наред с това, малките породи кучета, обикновено имат сладък външен вид и неописуем чар.

 

Най-малките кучета

Нека се опитаме да разберем кой от „по-малките братя“ е „най-малкото“ в буквалния смисъл на думата куче.

По-долу е класирането в света на най-малките породи кучета, класираните участници са подредени по реда на намаляване на средния размер на представителите на породата.

Болонезе, Болонка

На десето място в нашия рейтинг с породи, която в Русия често се нарича французойска. Между другото, руското име на тази порода не е съвсем точна, тъй като тези кучета са били отгледани в Италия и едва след това са стигнали до Париж, където бързо се превръщат в любими на френския кралски двор. Според официалните стандарти за породи. Теглото на тези кучета варира от 2,5 до 4 кг, а ръстът е от 25 до 30 см.

Куче Папийон

Тази декоративна порода е получила името си от френската дума Papillon – Пеперуда и най-вероятно идва от Белгия. Това е много смешно и енергично животинче с тегло от 2,3 до 4,5 кг и ръст от 20 до 28 cm дължи името си на характерната форма на ушите и невероятната мобилност. Пърхането му като пеперуди, дълго време, без да се умори доказва това. Официалното име на тази порода е континенталният игрален шпинел.

Английски играчки териер

мъничета са доведени в Англия и днес се считат за доста рядка порода. Теглото им е 2.7-3.6 кг, а ръстът варира между 25-30 см. Американския киноложки клуб не признава това куче като отделна порода. То се класифицира като малко разнообразие от Манчестър териер, но Международната федерация Canine държи на друго мнение.най-малките породи кучета

Японски хан

Тази древна декоративна порода някога е била много популярна сред японските и китайските имперски дворове. Теглото на тези кучета варира от 1,8 до 4 кг, а височината – от 20 до 27 сантиметра. Японският ин е много дружелюбно, приятелско и весело животно, със спокоен характер и отлични способности за дресиране.

Американски териер

Известен и като футболен териер е забавен произлиза от общите лисица териери. Теглото му варира между 1,5 до 4 кг, варира от 21,5 до 29 cm. Играчки лисица териери са много интелигентни и активни, те имат отлична памет и са в състояние да запомнят голям брой отбори.кучета

Померан (Pomeranian)

Тези малки, смешни деца са най-малките представители на шпиц. Породата е отгледана в Германия, името произлиза от името на Померания, един от германските исторически райони. Тегло на тези кучета е 1.9-3.5 кг, височина – 13-28 см. Верни приятели и много неспокойни, те обичат да играят с децата и да помагат на домакинстването.

Ратонера мурсиано в Прага

Породата е отгледана в Чешката република, преди повече от хиляда години. В онези дни те били използвани да ловят плъхове, откъдето идва и името на породата. Тези забавни кучета не са загубили досегашните си ловни инстинкти, но в наши дни те се появяват предимно като кучета придружители. Средното тегло на плъховете в Прага е 2,6 кг, а височината им варира между 20 и 23 см. Умните, послушни и игриви, те се разхождат добре и играят с децата.

Руска играчка

Тази порода е донесена в Москва, а не толкова отдавна – през втората половина на двадесети век. Теглото варира от 1,4 до 3 кг, височина – от 20 до 28 см. Това малко елегантно куче идеално се придружава с другите, слушайки не само собственика, но и всички членове на семейството, без изключение. Благодарение на това руската се радва на голяма популярност като семейно куче.

Yorkshire Terrier (Йорк)

Едно от най-популярните за днешна дата декоративни кучета. Тези любезни, общи и чисти животни са идеални за в градски апартаменти. Нормалното тегло на Йорк е между 1,5 и 3,1 кг, за разлика от повечето кучета, тяхното минимално тегло не е ограничено до световните стандарти. Йоркширските териери не надвишават височината от 23 см. Най-малкото в историята на това куче е представител дивял в Англия дребничка на име Силвия е с тегло от 113 грама, височината й била 6.3 см, а дължина от носа до опашката – 9.5 см.порода кучета

Чихуахуа

Най-малката порода кучета е чихуахуа. Нормалният ръст на тези кучета е от 15 до 23 см, теглото – от 0,5 до 3 кг. Представителите на тази порода се отличават с любопитство и наблюдение, освен това са известни със своята крайна лоялност към своя господар. Чихуахуа е смело и темпераментно животно. Въпреки непреодолимия размер, то винаги е готово да помогне на собственика и да се изправи лице в лице, за да посрещне всяка опасност.

Чихуахуа

Това е надежден приятел и прекрасен спътник, който може да Ви придружава навсякъде, дори поставен в джобовете на чантата.