Какво представлява оптимизацията на сайт (SEO)

SEO е маркетингова дисциплина, насочена към нарастващата видимост в неплатените резултати от търсенето. SEO включва както технически, така и творчески елементи, необходими за подобряване на класирането, задвижването на трафика и повишаване на информираността в търсачките.

Има много аспекти на SEO!

От думите на страницата Ви до начина, по който другите сайтове се свързват с Вас в мрежата. Понякога SEO е просто въпрос на осигуряване на Вашия сайт да е структуриран по начин, който търсачките разбират.

SEO не е само за изграждане на уеб сайтове, подходящи за търсачките.

Става въпрос за това, да направите сайта си по-добър и за хората. В eXtremeSEO.net ние вярваме, че тези принципи вървят ръка за ръка.

Това ръководство е предназначено да опише всички области на SEO – от намирането на термини и фрази (ключови думи), които генерират трафик към уебсайта Ви, правейки Вашия сайт приятелски спрямо търсачките, изграждане на връзки и маркетинг на уникалната стойност на Вашия сайт. Ако не сте наясно с тези неща, не сте сами и ние сме тук  за да помогнем.

Защо моят уеб сайт се нуждае от SEO?

По-голямата част от уеб трафикът се управлява от големите търговски търсачки, Google, Bing и Yahoo !. Въпреки че социалните медии и други видове трафик могат да генерират посещения на уебсайта Ви, търсачките са основният метод за навигация за повечето интернет потребители. Това е така, независимо дали сайтът Ви предоставя съдържание, услуги, продукти, информация или почти всичко друго.

Търсачките са уникални по това, че осигуряват насочен трафик – хора, които търсят това, което предлагате. Търсачките са пътищата, които правят така , че това да се случи. Ако търсачките не могат да намерят Вашия сайт или да добавят Вашето съдържание към своите бази данни, пропускате невероятни възможности да насочите трафика към вашия сайт – напомнят ни eXtremeSEO.

Заявките за търсене – думите, които потребителите въвеждат в полето за търсене – носят изключителна стойност. Опитът показва, че трафикът от търсачките може да допринесе за (или да наруши) успеха на организацията. Целевият трафик към уеб сайт може да осигури публичност, приходи и експозиция така, както  никой друг канал за маркетинг. Инвестирането в SEO може да има изключителна норма на възвръщаемост в сравнение с останалите видове маркетинг и промотиране.