Как да сте успешна бизнес дама

Отдавна сме свикнали с концепцията за бизнесмен, която означава успешен човек със собствен бизнес. Понякога това води до концепцията за скъпи богатства. А знаете ли, че това може да е бизнес на една успешно реализирана бизнес дама?

Мнозинството ги смятат за невероятно привлекателни жените, напълно наясно с това, което искат от живота. Но това не е всичко. Те са не само красиви, стилни и изискани, но и умеят много!

Бизнес дама е тази жена, която освен много внимателна, трудолюбива и умна, изглежда страхотно, отлично познава изкуството на преговорите и непрекъснато се самоусъвършенства!

Как да сте успешна бизнес дама

успешна бизнес дама

Днес тази концепция често се използва в ежедневието. И това се случва, само защото огромен брой жени заемат лидерски позиции, като постепенно изтласкват представителите на силния пол на заден план.

Ако искате да сте бизнес дама, тогава трябва да запомните, че трябва да се почувствате такава. Това означава, че ако облечете хубавия костюм с панталони, направите строга прическа и придадете на ума и лицето си бизнес облик, то се доближавате до този образ с една стъпка.

Тук не е толкова от значение само външен вид, колкото и самите вътрешни усещания.

Истинска бизнес жена никога няма да повишат тон, само защото не харесва нещо.

дама

Бизнес дамата не е истерична жена, чиято реакция зависи от емоциите и вътрешните чувства. Бизнесът не толерира емоциите, така че трябва да се държите нервите да бъдат стоманени, а главата – студена. Всеки проблем може да бъде разрешен мирно, като се вземат предвид интересите на всички страни в конфликта. Що се отнася до самата форма на комуникация, тогава трябва да изглеждате и говорите благо.

Както един известен американски мениджър казва:

[bctt tweet=“…бизнес жените са с благоразположен глас, който кара събеседникът им да отвърне с усмивка“].

Гласът трябва да е уверен, но не твърде силен. Позата трябва да е равна, главата гордо повдигната. Трябва да покажете целия си външен вид и на първо място да уважавате себе си.

Важна е мениджърската позиция!

Тя е абсолютно незадължително условие, чието наличие ще ви помогне да станете бизнес дама. Може да работите като обикновен секретар, но в същото време да бъдете истинска бизнес жена, защото, както казахме вече, това не е социална ситуация, а състояние на ума.

Как да сте успешна бизнес дама

Изображението за една бизнес дама:

Вътрешното самочувствие, разбира се, трябва да е на ниво. Но не забравяйте, че хората посрещат по дрехите, изпращат по ума. Затова си струва да разгледате внимателно външния си вид. На първо място, не забравяйте, че стилът на бизнес дамата е строго облекло. И абсолютно не е необходимо да носите плътно затворени блузи или пуловери. Не е задължително да обличате само панталони. Добавете към вашия външен строга сексуалност. Например, въз основа на социологически изследвания, може да се потвърди, че:

[bctt tweet=“„жените, които носят пола, много по-бързо от другите, търсят кариерно развитие“.“]

Съществува и определен списък от неща, които не може да поставите на работа, ако искате да станете истинска бизнес жена. Той включва:

Дънки; Твърде къси рокли и поли; Прозрачни блузи и тениски; Топ с дълбоко деколте; Кецове и маратонки.

Както виждате, дрехите за бизнес дамата са важни, така че си заслужава да се подхожда отговорно към избора на бизнес гардероб.

Прическа за деловата жена

Прическа за деловата жена:

Косата играе важна роля във външния вид на всяка жена. Тук е важно да може да изберете прическа в зависимост от това къде ще отидете. Естествено, при бизнес преговорите творческата бъркотия в главата ви ще изглежда смешна. Косата трябва да е чиста, но не и лъскава. Най-подходящата опашка, фиксирана някаква хубава колона. Ако може да плетете плитка, която да изглежда стриктно, а в същото време, романтично е добро решение.

Не боядисвайте и косата си в крещящи цветове. Може цветът на морков да е подходящ за очите, но в работния процес не върви много добре. Краищата трябва да бъдат подравнени, а корените трябва да бъдат боядисани, преди да израстат.

гримът за бизнес дама

Гримът на бизнес лейди:

Особено внимание трябва да се обърне на грима. Фактът е, че образът на една бизнес жена не предполага ярки оцветявания, трябва да изглеждате естествено. Затова нанесете малко спирала върху миглите. Ако искате да използвате червило, трябва да се спрете на пастелни нюанси.

Бъдете делова жена, с ясна и самодостатъчна личност, твърдо уверена в способностите си. Такава жена знае точно какво иска от живота. И също има идея как да постигне целите си в най-кратки срокове. По този начин, бизнес дамата се отнася стриктно, не  само с дрехите, но и с косата. Това също е специален начин на комуникация, жизнен ум, добро представяне, интелект и последователност в действието. Всичко това трябва да е свързано и с приятелско отношение към хората, уважение към партньорите и увереност в техните способности и знания.

бизнес лейди

И не забравяйте, че всяка една жена може да стане бизнес дама, просто трябва да го пожелае!