Храни, които ще те хидратират в лятото

Храни за лятото

Има голям брой вкусни и здравословни храни, които можете да ядете ежедневно, за да спре дехидратацията в летния сезон.

Пресни плодове и зеленчуци, са сред най-освежаващите летни храни, те са с естествено съдържание и високи количества вода. Наред с това тези летни храни са в сезона и не изискват много средства за набавянето им.

Ето и тях:

  1. Диня – това е най-популярната лятна храна, която е и източник на хидратация за целият организъм. Съдържанието й е 91% сок и е чудесен източник на ликопен. Последният е мощен антиоксидант, който помага срещу ракови образувания. Можете да го добавите към шейкове, плодови салати и летни коктейли.
  2. Ягоди – плода е сочен, сладък и невероятно вкусен. Ягодата работи перфектно с голям набор хранителни ястия. Може да се прави с вода, сок, шейкове, плодови салати или кисело мляко. Ягодите осигуряват изобилие от основни хранителни вещества и добра хидратация. Боровинки и ягоди са сред най-добрите хидратиращи плодове, поради големите количества на вода.
  3. Краставица – в нея се съдържат 96,7% вода. Тя е вкусна, хрупкава и доставя множество важни елементи на организма. Лесно може да се консумира самостоятелно, в салати, сандвичи, шейкове и т.н.
  4. Грейпфрут – може да го включите в лятното меню, не само заради добрата хидратация, но и заради изгарянето на мастни съединения. Яденето на грейпфрут може да помогне за намаляване на нивата на холестерол и да стабилизира нивата на кръвната захар. Въпреки грейпфрути са доставя фантастични ползи. Разбит с вода, сокове и плодова салата може да обогати дневната консумация от храни.
  5. Домати – наред с това, че имат страхотен вкус и са много хидратираща закуска и допринасят диетата.
  6. Целина – богата е на фибри, фолиева киселина, фибри, витамин А, витамин С и витамин К. Има високо съдържание на вода. Спомага неутрализирането на стомашна киселина и е чудесна за лечение на симптомите на киселини в стомаха.
  7. Зелени чушки – съдържат 93,9% вода и са мощни антиоксиданти. Зелените чушки са невероятно преди вечеря, за закуска или късно преди сън. Когато имате непреодолимо желание, просто хапнете няколко резена зелен пипер и ще усетите всички негови ползи.
  8. Спанак – има високо съдържание на калий, лутеин, фолиева киселина и влакна и доставя от тях 15% от препоръчваната дневна доза на витамин Е, антиоксидант е и се бори със свободните радикали. Спанакът също помага да поддържане на хидратирани и високи нива вода от 91,4%.
  9. Бейби моркови – имат по-високо съдържание на вода от останалите моркови и съдържат 90,4%. Богати на витамин А, витамин С, бета-каротин, както и фибри. Бебешките морковите са невероятно вкусни.