Диетата – начин на живот

Диетата

Диетата, може ли тя да е начин на живот или идеята за нея е само мит?

Диета за отслабване, диета за здравословен живот и още много въпроси засягащи всеки един от нас.

Дали реално съществува диета – начин на живот, с която можем да бъдем сити и да топим мазнините.

Тайните на идеалната диета

Тайната се крие в големи порции на нискокалорични храни. Можем да сме сити, без да дебелеем, а дори приема на мазнини и въглехидрати не се изключва.

Тайната на идеалната диета се крие във възприемането на храненията, които не бива да приемаме като поставена задача, която ще приключи след 5 дни, две седмици или 3 месеца. Диетата трябва да е начина ни на живот или да приемем, че можем да се храним без ограничения, но и без да прекаляваме с изкушенията.

Както някога някой беше казал:

„На човек му е нужно толкова количество храна, колкото да го поддържа в здрав тонус и добра форма. Всичко останало е „оливане“.

Има известни техники, които могат да допринесат за общия тонус на организма. Те могат да спомогнат отслабването и да ни спестят редица здравословни проблеми.

диета - начин на живот

Диетата може да е вашия начин на живот:

Не е трудно да съчетавате диетата с някакъв вид спорт и така ще имате гарантирано видими резултати във вечната борба с излишните килограми.

Първият трик за отслабване се крие в приема на храни с високо съдържание на течност. Такива са плодове, зеленчуци, риба, супи. Водата в тях е с големи съдържания и дава плътността на стомаха, от които има нужда. Баластните вещества ускоряват метаболизма и създават усещане за ситост.

В тези ред на мисли запомнете втория трик, свързан с водата. Тя не само утолява жаждата, но и пречиства организма и притъпява усещането на глад. Една голяма част от организма ни е изграден от водна основа. Тя се съдържа в лигавиците, кръвта, кожата, а без нея съществуването ни е немислимо. Правилното разпределение и количество вода за ежедневен прием е в основата на всяка успешна диета. За да бъдете максимално улеснени в приема на вода предвидете, че на човек тежащ 50 кг и височина 165-170 см, нужната вода е 1,8 до 2,00 л за един ден.

Важен е типа на храна!

В това правило най-важно е да усвоите, че не бива да се тъпчете с висококалорични храни. Може лесно да ги заместите с по-големи количества на такива с ниски състояния на калории. Така например, вместо шницел с пържена гарнитура, може да хапнете вегетарианска пица или пушен стек със задушени зеленчуци.

Изключете от менюто полуфабрикатите.

Те са с високи съдържания на сол и мазнини. На тяхно място добавете по-големи дози риба и ядки, които ще намалят лошия холестерол, поради ниското съдържание на полезни мазнини. Заместете така обичаното тирамису с плодова салата. И в двата десерта се съдържат еднакви порции калории, но тайната в диетата се крие, във факта, че плодовата салата засища за по-дълго време и спомага обмяната на веществата.

На последно, но не по значимост място вмъкнете спорт в ежедневието си. За да отслабвате е нужно да се движите. С визическа дейност, изпотяване и умора, организма разгражда мазнини от мастните депа, а целта му да я извлича от там е нуждата от енергия.

Плуване, джогинг, кардио са все разумни решения в борбата с излишни килограми.

Тайната на правилния спорт за отслабване се крие в разумна загрявка, при която сърцето да прави не повече от 140 удара в минута. Изчисленията можете и сами да направите, като приемете за основа 180 удара в минута и извадите възрастта си. Помнете и друг важен момент – физическата активност е необходима за изграждане на мускулите, които се нуждаят от енергия, а тя се набавя от мазнини. Спортът подобрява метаболизма, спомага да се отървем от излишни мазнини и прочиства организма от токсини.

Тук, може да видите рецепта за зелева супа за сваляне на килограми.

Като заключение само ще вмъкна, че тайната в диетата е не, в ограничения прием на храни, а ограничаване само на вредите от тях. С намаляване на тестени, мазни и сладки храни може да живеете по-добре. Забравете вече само да съществувате, борейки се с болестите.