5 типа стрес и изходът от тях

стрес и изходът

Специалистите са на мнение, че хората, които се страхуват от едно или друго нещо в ежедневието, изживяват някаква форма на стрес.

Стресът може да е провокиран от различни неща…Изходът от тях не е един и същ.

Предлагаме ви 5 типа стрес и изходът от тях

Най-новите проучвания, психолозите, трябва да се провеждат, ако се изисква от една или друга форма. Ето и тях:

Страх от отхвърляне

Този вид стрес засяга много съвременни хора. Постоянно поглеждане на мобилния, търсенето на връзка към интернет. Всичко това се казва страх и безпокойство за отхвърляне. Психолозите съветват да се избира един ден от седмицата, в която мозъкът и мислите се преподават. По време на възприемането му се слуша музика, откъсва се сред природата, която се гледа на забавни или поучителни филмчета. Новинарските емисии тук са напълно забранени. Те могат да се изострят от ползването на хипервредителността, в резултат на множеството тревоги, които се съобщават. Специално да се посъветва за подобна ситуация и да се изрази отношение. Среща с приятели, но не и чрез съвременни комуникации и средства е добър начин за изход. Така ще се изградят и стабилни отношения и чувства, а съмненията за отхвърляне ще бъдат забравени.

стрес и изходът

Страх от мислите

Тази група от хора е хиперактивна. Те живеят в динамика и това е кара да се чувстват живи. Страхуват се най-силно от това да се спрат. Психолозите, съветват за миг да представим, че имаме само 24 часа живот и какво бихме направил за тях. Друга техника е свързана със споделяне на емоции. Казано накратко да се наслаждаваме на всеки един миг. А приятните такива са много. Ето, например храната и споделите незабравимите мигове с най-близките. Така ще може да се фокусираме в това и да се измъкнем от вечния забързан стрес.

стрес и изходът

Страх от неизвестното

Не е малко и група от хора, които се безпокоят от неизвестното. Пътувания, работа, семейство, изграждане на начин на живот. Ако все пак им се наложи нещо извънредно изпадат в паника, безпокоят се излишно или се затварят в черупка. Специалист-психолози, съветват нещата да стават стъпка по стъпка. В началото може да има момент и опити за контрол над всичко, но с времето и личното успокоение ще се настани. Добре е тези хора да събират информация от всеки детайл в заобикалящата среда. Когато се приберат на спокойствие, може да се напише тема за случилото се. Не по-малко важен е и момента на контакт с контрола и управлението на всичко заобикалящи ги. Страхът от неизвестно обяснява несигурността, стреса и нуждата от контрол над нещата.

стрес

Прекалено много мисли

Чувство на неудовлетвореност, на вина или на носталгия, обсебва тази група от хора. Техният мозък се радва на различни сценарии за бъдещето, за миналото или в момента. Това държи потърпешите на този тип стрес, в напрежението и физическо неспокойствие. Специалистът съветва да се успокои духа. Да се записват всички мисли на лист хартия, а след това да се анализира под различни ъгли. Погледът на обективната ситуация може да се окаже най-добрият изход.

Вижте още любопитни факти за стреса тук.

стрес и изходът

Тревога и безпокойство по всяко време

Тази група не може да бъде отпусната, но в по-голяма степен от живота. Те постоянно си задават въпроса „ами, ако…“. Именно това ги държи в будно напрежение. Специализиран съвет е да избират приятни неща. Добре е, да са подготвени, както за добрия изход, така и за лошата ситуация. Специалистите съветват да се гледа в перспектива.