5 модни грешки в избора на аксесоари и обувки

Има много жени, които в стремежа си да са в крак с мода и модни тенденции са склонни да сложат на телата си всичко. Истината, обаче е, че не всяка дреха, обувка или моден аксесоар може да ни подхожда, независимо, че е така актуален. За да не изглеждаме смешни, да не наблягаме на дефектите си е добре да съобразяваме модните писъци с нашата структура. Предлагаме ви някои тънкости, които е хубаво всяка млада дама да знае, за да изглежда блестящо и неотразимо всеки път, а наред с това да е и в крак с модата:

Високите обувки са красиви, изискани и с тях винаги сте стилни. Съществува едно обаче, ако сте дребна мадама, не бива да прекалявате с височините, както и с платформите. Рискувате да привлечете вниманието, а така размерите ви ще са още по-видни. За „миньончетата“ се препоръчват обувки с умерена височина на тока или средна такава, които добре да помагат походката, да са по-здравословни за кръста, краката и глезените.

Обувки закриващи глезена – може да са страхотни на външен вид, но дамите с дебели прасци изглеждат ужасяващо в тях. Обувки с връзки, боти до глезена, сандали с каишки, танкове, обемисти ботуши, всички те съчетани с пола, прерязват крака, скъсяват фигурата и фокусират вниманието на проблемните места. По-добър вариант са обувките с изчистена форма и не много детайли. Идеални модели са обувки с деколте, мокасини, сандали, всички те са идеални за всеки и по всяко време със среден ток и изрязана предна част.

Впечатляващи, шикозни и провокативни обувки са уникални, пищни и изкусителни за всяка дама, но не подхождат на всяка една жена. Екстравагантността е за жените, които притежават не само дързост, но и перфектна визия. Ако вие нямате съвършено тяло, не бива да обувате така крещящи модели обувки, защото рискувате не само да привлечете вниманието, но и да събудите лека насмешка и усещане за лош вкус. Ярките цветове, биещи на очи материи от лак, кадифе, коприна, декорации и причудливи детайли, всичко това силно привлича вниманието, а ако вашите крака не са в идеална форма, не мислете, че нещо подобно ще ги подобри.

Големи шапки и чанти, често затихват, след това отново са на модния подиум с целия си блясък. Огромните чанти с големи презрамки, обикалящи през рамото и стигащи до средата на бедрото не са за всяко момиче. Те създават усещане за непропорционална фигура. Малки чанти с къса дръжка са по-практични, класически и отиват на всяка жена. Обемните шапки с широка периферия дават усещане за чувство за „гърба“, а клошираните притискат надолу. Шапката тип барета с по-високо дъно или тюрбан, създава усещане за оптически издължена фигура.

Избор на очила за лятото, трябва също да е прецизен. Така например, малките очила на едро лице не отиват, а големите на малкия овал такова създават визия на насекомо. Дали избирате очила за слънце или с диоптър, винаги трябва да съобразите размерите с формата на лицето си. Големите и дебели рамки на очила не са за малките лица. Така е и с лицата с форма на месечина, които трябва да се ориентират в избора на размер сходен с тяхната форма, а не дребни и крехки рамки и форми. Избирайки очила трябва да съобразите и цветовете. Така например светлите рамки не са за хората с тъмен тен, а тъмните и черни цветове за очила не подхождат на бледо лице.