4 съвета как да намерим детегледачка

наемане на детегледачка

Забързаната и съвременна жена е принудена да се учи на много неща в движение и поради належали обстоятелства. Не по-различно стои въпросът и когато Тя стане „мама“. За днешната млада дама, която вече има своето първо дете си задава въпросът „Как да намерим детегледачка“, щом майчинството вече изтича.

Преди да бъде направен изборът трябва да са съобразени някои неща, а така и майката ще е по-уверена, че предоставя грижата за детето си в сигурни ръце.

В намирането на идеалната бавачка, всяка майка трябва да следва следните стъпки:

наемане на бавачки

  1. Да знае, какво търси – всяка възрастова група деца се нуждае от човек с подобаваща квалификация. Ако детето е на 1 годинка, то се нуждае преди всичко от акушерка, която да се грижи за неговото здраве, безопасност и правилно физическо развитие. Децата на 2 годинки, имат нужда от детегледачка, която има медицинско образование. В тази възраст стават най-честите инциденти, а това се дължи на прохождането в тия години. Детегледачката трябва да умее да оказва спешна помощ при нужда. При децата от 3 до 5 години препоръчително е да се наемат детегледачки психолози, а за децата над 5 годинки, детегледачката се изисква да е с педагогическо образование. За последната група подрастващи е характерно, че често проявяват своите таланти, а имайки, кой да се занимава с тях, може да се постигне много.
  2. Да избира не само по-цена на услугата – психолози съветват, да се избира детегледачка не само по уговорената сума. Изборът може да започне още в телефонният разговор и първоначалните наблюдения. От първата среща може да се види поведението и начина на общуване на жената с детето. Този момент, също е един от решаващите в избора на детегледачка. В интервюто за работа, майката не бива да пропуска и въпроса, защо кандидатката иска тази работа. Отговор от типа на оправдание за недостиг на пари трябва ясно да говори, че това не е най-добрата детегледачка. Изборът на жена, която да се грижи за детето, трябва да е свързан и с въпроси, как ще реагира в конкретни ситуации на опърничавост от нейна страна, при екстремни ситуации или в случаи на инцидент. В интервюто за наемане на детегледачка, трябва да се предвидят и работните дни, педантичността на кандидатката (прекалено взискателни, също не са най-подходящата партия за възпитание на децата), плащанията и т.н.
  3. Избор, според възрастта – тук възрастта не бива да е водещ фактор. Много често младите момичета нямат достатъчно опит, но имат голям потенциал и хъс за занимания с децата. За възрастната гувернантка е типичен стажа, но пък и умората си казва думата. Може би най-важно е детегледачката, независимо от възрастта да е толерантна, към майката, към детето, да е чиста, спретната и да говори книжовен език.
  4. Дали харесваме детегледачката – не е важно да се „обичате“, а да имате едни и същи възгледи и принципи за възпитание.

бавачки

В избора на детегледачка, всеки родител може да се обърне и към агенция за такива услуги, а най-добрият вариант е когато детето само избира. Тук, то може да е твърде малко, за да каже: „харесвам или избирам тази“, но по поведението му спрямо няколко кандидатки, може да се вземе правилно решение.