4 начина, за да се предпазим от слънчеви изгаряния по кожата

слънчеви изгаряния

Най-тежките травми за кожата са слънчеви изгаряния по кожата. Причини за слънчевите изгаряния оказват UV лъчите, които са невидими и много опасни за ретината на очите и кожата на човек.

Едва ли има човек, които поне един път през живота си да не е изгорял на слънце и да не е изпитал последиците след подобен род травма. Когато излагаме кожата си на прекалено силно и ярко слънце, капилярите се разширяват, а кожата се зачервява.

Поносимостта под въздействие на слънцето за мъже, жени и деца е различна и въпреки многото и съвременни мерки, които предлага пазара и медицината, случаите на изгаряния в настоящия сезон лято, нямат край.

Хиляди пациенти търсят лекарска помощ след получени дерматологични раздразнения, кожни изгаряния, в резултат на интензивна слънчева радиация.

Какво още споделят специалистите и как да се защитим в разгара на знойното лято и по време на отпуската около басейна и на морето:

Какво трябва да знаем за слънчевите лъчи по кожата

Фактор слънце е както полезен, така и опасен.

Наред с нуждата от хидратиране, кожата трябва да бъде подсилвана и с други средства и състави на козметични продукти. Дерматолозите предлагат терапевтични средства и естествени стимуланти, каквито са витамини А, Д, Е и омега киселините. Витамин А, известен като ретинол, витамин Д, познат и под ергокалциферол имат биологично въздействие и възстановителна функция над кожата.

Значимостта на витамин А

Изключителен нутриент за здравината на кожата. Прилагането на витамин А директно върху кожата предизвиква ускорено нарастване на кожните клетки и стимулира заздравяването на рани по кожата в резултат от изгаряния. Този витамин стимулира производството на колаген, а съдържащите се в него антиоксиданти имат лечебни свойства. Последното е от значение за пречистване на местата, които са изгорели и в резултат на слънчевото облъчване са натрупани с активни радикали, които допълнителни утежняват възстановителния процес.

Ролята на витамин Д

Той има силно противовъзпалително действие и регенеративни свойства. Прилага се локално и стимулира естествените защитни процеси, като предпазва от инфекции. Витамин Д има антиоксидантно действие и множество полезни свойства, което го прави ефективен срещу изгаряния и структурни травми на кожата.

Магическото действие на Рибено масло

Представлява уникална комбинация, която действа благоприятно на кожата. Локално приложено върху кожата, рибеното масло подобрява хидратира и заздравява кожата. То съдържа омега мастни киселини, витамини Е, Д и А, които имат лечебен състав за кожата. В комбинация споменатите съставки успокояват зачервената кожа, предотвратяват сърбежа, хидратират и придават на чувствителността по мек тон.