10 храни за здравословно хранене

здравословно хранене

10 храни за здравословно хранене

Има толкова много полезни съставки, които напълно могат да заменят други в името на вашето здравсловно хранене.

Няма по-неприятно нещо от това, когато стане време за приготвяне на вечерята, да установите, че някоя от съставките е свършила.

Предлагаме ви топ храни за здравословно хранене

Подбрахме 10 храни за пълноценно, сито и здравословно хранене. Тях трябва, винаги да имате в хладилника. Те ще са заместили всяка друга съставка и с тях ще се чувствате отлично!

Наред с това, тези здравословни храни, са устойчиви и могат да бъдат съхранявани в хладилника повече от 7 дни:

Зеле

Червено, както и зелено зеле са богати на фибри. Те ще освежат всяка рецепта. Опитайте с червено зеле, червени боровинки, ябълки и салата от зеле за бързо и освежаващо ястие. Ябълките са друг вид продукция, която трае дълго, а това е добра идея да имате винаги от тях под ръка. Комбинация от двете съставки, ще направи салатата богата на минерали и витамини. Опаковайте зелето в пластмасова кутия и го съхранявате до срока на годност.

Целина

Тя е нискокалорично растение и чудесно допълнение към всяка салата или ястие. Приготвена целина и пармезан на салата са пълноценна храна за всеки случаи. Целината се съхранява добре във вода.

Репичка

Малките розови корени дават богата и разкошна салата. Те са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на хранителни вещества. Репичките се съхраняват в найлонова торбичка и в хладилник .

Сладки картофи

Имат високо съдържание на антиоксиданта бета-каротин, те са източници на манган и мед, които подобряват функцията на мускулите. Една пикантна сладко картофена салата е с високо съдържание на фибри може да помогне на всеки да отслабне. Сладките картофи се съхраняват най-дълго на тъмно и хладно място.

Ябълки

Този сочен плод е един от малкото, който поддържа всички хранителни вещества дори месеци по-късно. Те се комбинират лесно с всяка друга храна.

Цвекло

Тези земни кореноплодни зеленчуци съдържат много минерали и хранителни вещества като желязо и витамин B. Гарнират се добре със сусам, джинджифил, цвекло и зелени рецепти . Съхраняват се в чекмеджето на хладилника.

Чесън

Той е едновременно подправка за ястие и имуностимулант за организма. Лесно се съхранява в чанта или кошница при умерена влажност.

Моркови

Богати на бета-каротин и витамини А и С, те са идеални за приготвяне на салата или паста за вечеря. Съхраняват се в мрежеста торбичка в хладилник, на разстояние от ябълки и круши.

Лук

Използва се като допълнение на салата или ястие, а наред с това е изключителен антиоксидант. Както червения лук, така и белия подсилват имунитета и подобряват всеки вкус. Съхраняват се на тъмно и сухо място, като килер.

Тиква

Тя е богата на антиоксиданти и с високо съдържание на витамин С и фибри. Идеална е за засищане и здравословно хранене през зимата, поради високите съдържания на магнезий. Съхранява се на тъмно и хладно място.