Практически съвети за получаване на кредит

кредит

Съвети за получаване на кредит

Преди да се свържете с банката с искане за кредит, струва си да се подготвите. Трябва да знаете, че получаването на по-голяма сума от банка е много по-трудно, отколкото например, онлайн заем от финансова компания.

Ще се изненадате, колко изненади можете да очаквате, когато се сблъскате с кредитния свят и колко неща трябва да знаете, за да не бъдете разочаровани.

Проверете репутацията на кредитора

Това е много добър съвет за тези, които не искат да имат проблеми със заема си – просто изберете правилната банка. Не всички банки осигуряват еднакво добри  условия. Например, големите банки, чието име винаги е добре известно, не им липсват клиенти. Те могат да избират на кого да дадат кредит и на кого да не отпуснат. Може да не уважат молба ви, ако имате лоша кредитна история. По-скоро се ориентирайте към по-малките банки, чиито изисквания към кредитополучателя не са чак толкова високи.

Може да опитате с няколко заявления до банки, които сте избрали, да изчакате положителни отговори и да подпишете договор с тези, които ви предложат най-добрите условия и имат най-добра репутация.

Докато избирате банка, направете си лични проучвания. Ако откриете поне намеци за неквалифицирана услуга, като например двойно тълкуване на договора, избягвайте да влизате във взаимоотношения.

Внимателно проучете договора за заем

Можете дори да поискате копие от него и когато се приберете вкъщи да го огледате по-добре. Не всички кредитоискатели са добре запознати с финансови въпроси, така че не се колебайте да потърсите информация, ако нещо не разбирате – в интернет, от познати и други източници.

Задавайте въпроси

Ако някоя клауза на договора ви съмнява или не ви е ясна, помолете банков служител да ви я изясни. И не разчитайте на паметта си. Ако трябва да запомните нещо, тогава го запишете и не се страхувайте, че ще изглеждате нелепо. Става въпрос за парите ви. Между другото, такъв сериозен подход ще се хареса на служителите на кредитния отдел и ще е от полза за вас при вземането на решение дали да ви отпуснат кредит.

Източник: https://pss.bg/