Няколко съвета за стилна баня

стилна баня

Искаш стилна баня?

Вслушай се в тези полезни съвета за стилна баня…

Банята отдавна вече се е превърнала в едно от най-ухажваните от дизайнерите помещения в съвременния дом. Модерната баня е зона не просто за хигиена, а нещо като свято място, определено за почивка и релакс. Използваме я за да се отпуснем след напрегнатия ден, да се заредим с енергия и да се почувстваме отново себе си.

Но без да бъде добре обмислен, дизайнът на банята може да изглежда скучен и безличен. Затова избрахме да ви запознаем с няколко дизайнерски трика, благодарение на които ще се радвате на красив и стилен интериор. Нека видим кои са.

Осветлението в банята

То е много важно за цялостния дизайн, а и освен това ще ни помогне много при изпълнение на рутинните хигиенни процедури. Модерната баня използва повече от един източник на светлина, защото само така може да бъде създадена необходимата атмосфера. Ето защо, обмислете инсталация на няколко сходни по стил осветителни тела, като, разбира се, те не трябва да светят с еднакъв интензитет. В зоната на огледалото монтирайте най-силния източник, за да се получи добро работно осветление, а другите може да разположите в различни зони, според предпочитанията си. Например, лампа в близост до душа е добра идея, а декоративно осветление до ваната пък ще създаде особено романтична атмосфера.

Място за съхранение

Стилната баня не може да бъде разхвърляна. За да избегнете това, погрижете се да си осигурите достатъчно пространство за съхранение на всякакви дреболии и аксесоари. В противен случай те ще бъдат изложени на показ и така ще развалят впечатлението от красивия дизайн. В същото време всички шкафове трябва да бъдат на леснодостъпно място, за да може да имате лесен достъп до необходимите лични вещи. Идеята на доброто съхранение е да прикрива нещата, които трябва да бъдат пазени далеч от чужди погледи, но не и да възпрепятства бързия достъп до тях. Намерите ли точния баланс в това отношение, това ви гарантира едновременно красива и функционална баня.

Източник: bania24.com – всичко за банята