Не се поддавайте на кредитни измами

Широка гама от незаконни хищнически кредитни измами и услуги съществуват, за да се възползват от това отчаяние.

Когато имате лош кредит и отчаяно искате да си купите къща, може да бъде изкушаващо да направите нещо – каквото и да било – за да премахнете лошия си кредит.

Не им се поддавайте. Можете да загубите парите, които имате и да се отдадете на дори по-лоши ситуации от преди. Ако сделката изглежда твърде добра, за да е истина, вероятно не е истина. Много вероятно е да сте забъркани в кредитни измами.

Услуги с кредит и измами

Услугите, които предлагат за изчистване на лошата кредитна история, просто не работят. Няма хора, компании или агенции, които в действителност да могат да направят това.

Препоръчваме ви да се пазите от услуги, които:

  • Изискват да платите пари, преди да са свършили каквато и да е работа за вас
  • Казват ви да не се свързвате директно с кредитни агенции
  • Казват ви да оспорите (точната) информация във вашия кредитен отчет
  • Ще ви посъветват да излъжете в заявлението си за кредит
  • Не сте наясно с вашите законни права по отношение на тяхната „услуга“

Практикувайте фискална отговорност

Ако вече сте оспорили възможно най-голяма част от кредитния си отчет, не можете да направите много повече, отколкото просто да практикувате добри фискални навици толкова дълго, колкото е необходимо, за да подобрите кредитния си профил. Като създадете добра финансова основа, можете да контролирате дълга си и да сте на път за добър заем (и следователно къщата, която искате) в рамките на няколко години. Няма „бързо решение“ на лошия кредит – постоянните подобрения в кредитния Ви рейтинг изискват трудни решения, за да подредите финансите си. Като начало трябва:

Поставете разходите си под контрол. не можете да харчите повече пари, отколкото печелите – тази практика не е устойчива. Осигурете си домашен бюджет, като следите всичко, за което харчите пари всеки месец, включително сметки, хранителни стоки и т.н. Може да се изненадате, колко пари харчите с лека ръка. Така ще седете до минимум и риска от кредитни измами. Премахнете луксозното пазаруване и скъпите месечни услуги (като планове за мобилни телефони и интернет) в полза на по-евтини алтернативи.

Източник: zaemko.com