Най-фаталните грешки на предприемачите

грешки на предприемачите

Най-фаталните грешки на предприемачите, които не бива да допускате, ако ще стартирате собствен бизнес!

Много от предприемачите фалират не поради някаква друга причина, а вследствие от собствените си грешки. Те могат да бъдат различни – неразбиране на пазара, избор на неправилно място за офис, грешна пазарна ниша и още много други.

Ето защо, ако се каните да правите регистрация на фирма и да започнете собствен бизнес, вижте какво не бива да правите:

предприемачите

Не пренебрегвате ролята на добрия бизнес план

Много начинаещи бизнесмени правят това, което се нарича скок в студена вода и се надяват, че по някакъв начин ще изплуват навън без някаква подготовка. Но подготовката за започване на бизнес е най-важна. Предприемачът трябва да е наясно какви инвестиции са му необходими, за да стартира. Важно е също така да се разбере как проекта може да се превърне в успешен. За това ще помогне много внимателното проучване на пазара.

Пренебрегване на конкурентите

Да познаваш конкурентите си е като да изучаваш пазара. Следователно, трябва да знаете най-големите конкуренти във вашата пазарна ниша, защото пазарът не е бездънен. Необходимо е постоянно да изучавате конкурентите и да наблюдавате какво правят, на какви цени продават продуктите си, които са сходни с вашите, какво качество предлагат и така нататък.

Липса на пазарни проучвания

Липсата на пазарни проучвания е друга основна грешка, която правят предприемачите. Преди да започнете разработване на някаква бизнес с идея, трябва да тествате дали хората са готови да купят този продукт. Може би пазарът все още не е готов за вашия продукт или, напротив, пазарът е наситен с него и ще ви е много трудно да го продадете.

Разбира се, едно уникално предложение за продажба ще ви помогне да се съсредоточите не върху самия продукт, а върху резултата, който този продукт дава – точно това, което всъщност  хората търсят. Нека не забравяме, че когато отиват до аптеката, потребителите не търсят лекарства, а здраве. Така че, бъдете креативни, когато промотирате.

Източник: registracia-na-firmi.com