Колко трайна е козметиката за разкрасяване

козметика за разкрасяване

Замисляш ли се, колко трайна е козметиката за разкрасяване?

Знаете ли, че от правилно съхраненената козметиката за разкрасяване, зависи и личната ви красота?!

Здравето на кожата е даденост, но това, как ще го запазим зависи от нас и много често жените не съобразяват това, а именно то е в основата на редица други здравословни и кожни проблеми.

Колко траен е гримът ви?

Ако използвате спирала с изтекъл срок на годност, рискувате да увредите не само очите, ни и миглите. Ето, защо е важно да знаете срока на годност на всеки един продукт, който употребявате.

В случай, че съхранявате крема за лице в опаковката му може да го ползвате поне две години. Ако, обаче го оставите „гол“, добре е да го замените с нов след една година. Това съветват не само козметики, но и медици.

Вижте и няколко трика, които да ви направят изкусителка за 8-ми март.

Колко трайни са продуктите за разкрасяване

Гребвайте от крема за лице не с пръст, а със специална лопатка. Така не рискувате да го замърсите, внасяйки в него бактерии и микроби заложили се по-пръстите ви. Запомнете, че най-големи врагове на кремовете са топлината и влагата, затова и най-практичните места за 0съхранението им са козметичната чанта, но не съхранена в баня, където да се овлажнява постоянно. Тоалетката е най-правилното място за съхранение на крема.

Животът и уханието на крема и парфюма зависят от съхранението му. Ако парфюмът е с капачка, то животът му гарантирано ще е 3 години. Флаконите с пулверизатор съхраняват аромата неограничено време. Ако любимият ви аромат искате да се съхрани за по-дълго, то пазете го от пряка слънчева светлина.

Колко трайна е козметиката за разкрасяване

Миглите искат внимание и грижа. Ето, защо спирала за мигли се съхранява поне 2 месеца и трайността и средно е толкова след отварянето. Тушът изсъхва бързо, а това значи, че малките частици могат да попаднат в очите и да ги възпалят.

На устните се поставя само най-доброто, независимо дали е червило или гланц, или балсам за устни. Ето, защо съхранението им са много важни. Остарялото червило се превръща на гранули и ма горчив вкус.

Колко трайни са продуктите за красота

Всички маските за кожа, коса, лице имат гаранционни срокове на опаковките, а ако са с по-специфични съставки, то в листовката им за употреба е вписан и начина на съхранение. Гаранционните срокове и приложенията трябва да са стриктно спазвани, с цел избягване на бъдещи ядове с кожата и красотата. Повече за натуралните съставки и козметика от кухненския шкаф за по-сияен тен.