Кога може да ви помогне пътната помощ

пътната помощ

Какви услуги предлагат фирми за пътната помощ?

Пакетите от услуги за пътната помощ се предлагат във всякакви форми, размери и цени, така че обхватът им варира в зависимост от политиката на съответната фирма. Обикновено ще бъдете подпомогнати в повечето от следните ситуации:

Смяна на гума

Понякога можете спокойно да смените собствената си гума, когато сте на път. В други случаи професионалната помощ може да ви бъде полезна.

Теглене

Когато колата ви се повреди или имате кемпер, който не може безопасно да остане там, където сте спрели, услугата за теглене е изключително полезна.

Стартиране на батерия

Възможно е да нямате със себе си инструменти или да не сте сигурни как безопасно да ги използвате.

Имайте предвид, че ако имате автомобил, който е произведен през последните 5 години и се опитате да поправите аварията сами, рискува да повредите цялата окабелена система. При тези обстоятелства фирмите с екипи за SOS на пътя са ви от голяма помощ. Свържете се с такава фирма и помолете техен техник да дойде и да ви помогне.

Смяна на акумулатора

Когато сте закъсали някъде с изтощен акумулатор, можете да се обадите на пътна помощ и да ги помолите да ви донесат нов и да ви го инсталират. Понякога просто плащате разходите за акумулатора.

Изчерпано гориво

Някои от нас не обичат да виждат манометъра да достига под една четвърт от резервоара, докато други предпочитат да „живеят на ръба“ и да го оставят до последния момент, за да използват бензиностанция.

Ако все пак ви свърши горивото и най-близката станция е далеч, пътната помощ обикновено включва спешна доставка на гориво, за да можете да продължите пътя си.

Отключване на автомобил

Заключването на собствената ни кола е неудобен момент, но пътната помощ може да ви се притече и в този случай. За щастие, услугите на фирмите за Пътна помощ включват ключарска услуга. С нея може да се върнете в автомобила си и да се придвижвате отново. Ако ключовете ви са загубени, откраднати или останали в колата. Това е учудващо лесно, когато бързате с ключове, портфейл и пет чанти с хранителни стоки около багажника.