Какво трябва да знаем за избора на кухня-играчка

кухня-играчка

Избора на кухня-играчка

Детските кухненски мебели могат да бъдат чудесен подарък за дете, такава е и кухня-играчка. Такава играчка ще даде възможност на малката домакиня да научи повече за готвенето и основите на кулинарните теми, при това по много интересен начин.

Дървените мебели за играчки изглеждат стилни и престижни, те не само са отличен начин за забавление, но и са страхотна декорация за детска стая.

Дървената кухня, например, може да бъде с естествен цвят или оцветена в ярка боя. Такава играчка привлича вниманието на детето и веднага провокира интереса му. Цветовете и дизайнерските решения могат да бъдат много разнообразни, възможно най-близки до реалността.

детска кухня играчка

Дървен кухненски комплект за игра

Дървеният кухненски комплект за игра е в състояние да издържи на големи натоварвания и да запази своите качества за дълго време.

И все пак, при избора на кухня – играчка следва да се имат предвид няколко важни неща. На първо място, играчката трябва да съответства на възрастта на дето, което ще играе с нея. Не трябва да избирате твърде сложен комплект за малко дете, който включва много различни аксесоари. Също така, някоя твърде елементарна играчка с ограничен набор от предмети не е подходяща за по-големите деца.

кухня-играчка

И още нещо, много важно  – детската кухня трябва да бъде удобна и безопасна

За дете, което е под 3 години е добре да изберете компактен комплект с повече аксесоари. Играчката трябва да е също така стабилна и ярка.

Детските кухни за деца от 3 до 5 години следва да са по-функционални, безопасни, с лаконичен дизайн и висока издръжливост.

Някой по-сложен комплект би бил подходящ за деца над 5 –годишна възраст. Той трябва да е и възможно най-реалистичен като визия.

Също така трябва да обърнете внимание на материалите, от които е направена играчката – за предпочитане е да са екологични. Най-доброто решение е да закупите дървена кухня, тъй като този материал е най-надеждният.

Източник:  aliexpress-bg.com