Какво е важно при кандидатстване за кредит

кандидатстване за кредит

Знаете ли, какво е важно при кандидатстване за кредит?

За да не сбъркате някъде и за да ги няма онези опасения, които по право винаги съществуват при кандидатстване за кредит сме подготвили, кратко резюме в стъпките.

Кандидатстване за кредит – какво трябва да знаете

Преди всичко да се свържете с банката, на чиято карта получавате заплатата си. В повечето случаи банките са по-лоялни към своите клиенти и могат да предложат доста добри условия.

Ефективният лихвен процент е най-важният показател за рентабилността на даден кредит. Това включва всички лихви, комисионни, неустойки и други плащания, които трябва да направите. Ако можете да анализирате няколко банки с техните ефективни лихвени проценти, бързо ще разберете коя от тях ще бъде най-печелившият кредитор.

Кое е най-правилното решение, ако ще теглите кредити от банка?

Правилното решение е да посетите лично няколко банки. Там кредитният инспектор може да ви обясни подробно какво ще бъде общото оскъпяване. В този случай ще можете да се ориентирате по-лесно, тъй като вече ще имате точни числа.

Не си струва да теглите кредит в долари, евро или друга чуждестранна валута.

Срок и размер – ако е възможно, вземете кредит за минимален период. Това ще доведе до по-малко оскъпяване. Що се отнася до сумата, вземете само толкова, колкото са ви наистина необходими. Така ще можете да изплатите кредита бързо, а оскъпяването няма да се окаже толкова голямо.

Прочетете внимателно всички клаузи на договора за кредит

Няма значение кога кандидатствате за заем, винаги има възможност да се натъкнете на бележки под линия, които ви уведомяват за допълнителни комисионни или плащания.

И, сега нека да видим, кога е най-добре да теглите кредит

Най-благоприятните дни за теглене на кредит от банката са 2, 8, 24 и 27. Тези числа не са обвързани с конкретни месеци и са универсални за всеки един. Що се отнася до дните от седмицата, вторник или четвъртък се считат за най-добри дни за подобни финансови дела.

Най-неблагоприятните дати са 1, 6, 11 и 23. Все още не се препоръчва да се теглят кредити в понеделник и на новолуние. Нарастващата луна, от друга страна, е чудесен знак, ако ще ставате кредитополучател.