Какви детски играчки-комплекти за хранене да изберем

детски играчки

Какви детски играчки-комплекти да изберем

На определена възраст детето започва да проявява интерес към детски играчки-комплекти за готвене. Детските играчки във вид на пластмасови комплекти чинийки, чашки и друга посуда, могат да помогнат много за правилното развитие на малчуганите.

Но когато избирате такива комплекти, непременно трябва да обърнете внимание на материала на производство. Ето няколко приемливи опции – дърво, пластмаса, метал или порцелан.

Детски играчки-комплекти за хранене

Комплектите, изработени от метал, са издръжливи, практични и безопасни. Те включват различен брой елементи, които могат да бъдат комбинирани с пластмаса и метал. Тези играчки не притежават остра миризма, освен това се почистват и сушат лесно.

Дървени комплекти играчки

Дървените комплекти играчки са също достатъчно издръжливи. Не само са приятни за игра, но и могат да се съхраняват на видно място като оригинална декорация. Играчките – кухненски аксесоари, изработени от дърво, понякога идват красиво украсени с рисунки, а това предизвиква още по-голямо любопитство у децата.

Прекрасен подарък за дете са и пластмасовите прибори, изработени от специален полимер, който не отделя токсични вещества.

Детски порцеланови съдове за игра

Детски порцеланови съдове за игра изглеждат най-реалистично. Препоръчват се за деца над три години. С тяхна помощ могат да се разиграват вълнуващи сюжетни игри, да се организират чаени партита за кукли или приятелки. Порцелановите прибори за играчки изглеждат като истински и ще помогнат на вашето дете бързо да научи някой от по-елементарните правила на етикета.

Освен това, всички подобни комплекти насърчават децата да развиват своите уменията в областта на кулинарията. Те им помагат да подобряват способностите си за социално общуване.

Ето защо, никак не е изненадващо, че те се превръщат любими играчки не само у дома, но и в детската градина. Асортиментът от чинии и чашки е толкова разнообразен, че дори възрастен човек би останал много изненадан. С качествените модели играта е възможно най-реалистична и забавна. Детето може да играе във водата, в пясъчната кутия или на всяко друго място, удобно за него и родителите му.

Източник: jambo-shop.com