Заем в брой или кредитна карта

заем, кредитна карта

Заем в брой или кредитна карта – кое решение е по-добро

Има много възможности за финансиране на текущи нужди или неочаквани разходи, едни от тях са – паричен заем и кредитна карта.

Струва си, обаче съзнателно да приспособите конкретен банков продукт към вашите нужди. Проверете какво ще бъде по-добре във вашата ситуация: кредитна карта или заем в брой!

Заеми в брой и кредитна карта – основни разлики

Ако търсите допълнителни пари в брой, за да финансирате разходите си, може да помислите за кредитна карта или заем в брой. Тези банкови продукти си приличат малко. Как са различни?

Кредитната карта, въпреки че можете да я свържете с разплащателна карта, е много по-подобна на паричен заем, отколкото на дебитна карта. Когато използвате кредитна карта, теглите друг заем при банката, която притежава картата при всяко плащане. След това този заем трябва да бъде изплатен в така наречения период на сетълмент.

Обикновено разплащането с банката навреме не поражда допълнителни разходи. Връщате точно това, което сте похарчили. Можете да вземете такива мини-кредити, докато лимитът на картата бъде изчерпан. След като се разплатите с банката, лимитът ви се подновява отново.

Паричният заем е по-скоро като ипотека, отколкото използването на дебитна карта. Взимате го и от банката, но го правите само веднъж. След това го изплащате редовно на предварително определени вноски. Вземането на друг заем изисква подписване на отделно споразумение с банката.

Това решение ви позволява да управлявате много по-добре домашния си бюджет, тъй като в началото на всеки месец знаете колко ще трябва да платите на банката. За разлика от кредитната карта, паричният заем винаги ще генерира допълнителни разходи.

Той носи лихва и често има допълнителни комисионни, а неплащането им навреме ги увеличава още повече. И така, какво е по-добро: паричен заем или кредитна карта? Проверете кое от решенията ще бъде по-добро за вашата ситуация!

Заем в брой – кога си струва да се използва?

Кредитите в брой са един от най-популярните банкови продукти, които жадно се избират от поляците. Най-голямото им предимство е липсата на целенасоченост, което означава, че можете да разпределите средства от заема си за каквото искате. От година на година паричните заеми наподобяват заеми до заплата по отношение на броя на формалностите .

Някои банки, желаейки да се конкурират с предложението на кредитни институции, решиха да опростят максимално процеса на кандидатстване за заем. Парични заеми могат да бъдат договорени за голямо разнообразие от суми.