Естествени методи за лечение на еректилна дисфункция

Еректилната дисфункция

Еректилна дисфункция (ЕД) обикновено се нарича проява на симптомите на импотентност. Това е състояние, при което мъжът не може да постигне или поддържа ерекция по време на сексуална активност. Симптомите могат също да включват намалено сексуално желание или либидо.

Вашият лекар може да Ви диагностицира с ЕД, ако състоянието продължава повече от няколко седмици или месеци. ED засяга до 30 милиона мъже в Съединените щати и не малък брой по света.

Класически метод на лечения на еректилната дисфункция

Стандартните лечения за ЕД включват лекарства с рецепта, вакуумни помпи, импланти и хирургия, но много мъже предпочитат естествени възможности. Изследванията показват, че някои природни възможности могат да подобрят симптомите на ЕД. Освен това можете да се запознаете с много такива методи.

Природа и народна медицина в борбата с борбата с еректилната дисфункция

Нека вземем за пример женшена. Това растение може да се нарече „билкова виагра“, обикновеният женшен (червен женшен) има сериозни изследвания в това отношение.

Учените направиха преглед на седем проучвания на червен женшен и ЕД през 2008 г. Дозите варират от 600 до 1000 милиграма (mg) три пъти дневно.

Те стигнаха до заключението, че има „внушителни доказателства за ефективността на червения женшен при лечение на еректилна дисфункция.

По-нови изследвания разглеждат как червеният женшен влияе на ЕД. Ginsenosides са един от елементите, присъстващи в екстракта от женшен Panax, които действат на клетъчно ниво за подобряване на ерекцията.

Panax ginseng изглежда най-ефективен при пациенти с високо ниво на липиди в кръвта и метаболитен синдром. Известно е, че тази билка има противовъзпалителни ефекти, подобрява белодробната функция и подобрява циркулацията при други състояния – всички основни стойности, които могат да намалят ЕД. Rhodiola rosea Едно малко проучване установи, че Rhodiola rosea може да бъде от полза.

Двадесет и шест от 35 мъже са получавали 150 – 200 mg дневно в продължение на три месеца. Те значително подобряват половата функция. Доказано е, че тази билка подобрява енергията и намалява умората.

Необходими са повече изследвания, за да се разберат действията и безопасността. DHEA дехидроепиандростерон (DHEA) е естествен хормон, произведен от надбъбречните жлези.

Повече статистики и проучвания:

Той може да се превърне в естроген и тестостерон в тялото. Учените правят хранителна добавка от див ямс и соя. Влиятелно проучване на възрастни мъже в Масачузетс установи, че пациентите с ЕД са по-склонни да имат ниски нива на DHEA. През 2009 г. 40 мъже с ЕД са участвали в друго проучване, в което половината са получавали 50 mg DHEA, а половината са получавали плацебо веднъж дневно в продължение на шест месеца. Тези, които са получили DHEA, са по-склонни да постигнат и поддържат ерекция.

Съвсем наскоро DHEA е идентифициран като вариант за лечение на ЕД при мъже с коморбиден диабет. ED обикновено засяга тези мъже поради хормонални проблеми, както и усложнения на диабета, които пречат на притока на кръв към техните органи. L-аргинин L-аргинин е аминокиселина, присъстваща естествено в тялото ви. Тази аминокиселина влияе върху процеса на азотен оксид.

Азотният оксид отпуска кръвоносните съдове, за да улесни успешната ерекция и е от съществено значение за здравословното сексуално функциониране. Изследователите са изследвали ефекта на L-аргинин върху ED. Тридесет и един процента от мъжете с ЕД, които са приемали 5 грама L-аргинин на ден, са имали значителни подобрения в сексуалната функция. Второ проучване установи, че L-аргинин, комбиниран с пикногенол, растителен продукт от дървесна кора, възстановява сексуалната активност при до 80% от участниците след два месеца.

Решението при Еректилна дисфункция:

Един от най-добрите методи за повишаване на ерекцията с Камагра Гел. За създаването на гела Ajanta (производителят) използва високоефективни и безопасни вещества, които действат локално върху желаните части на тялото. Препоръчва се за мъже, които биха желали да:

  • подобрят трайността на своя сексуален контакт;
  • увеличаване на сексуалното желание и възбуда (увеличава се значително);
  • възстановяване на потентността;
  • значително увеличаване на продължителността на ерекция на пениса;
  • временно уголемяване на пениса посредством стимулиране на клетките на спонгиозното тяло.

Резултатите при еректилна дисфункция:

Ефектът се проявява приблизително 40-60 минути след приема на лекарственото средство.

Заради това че активната съставка действа локално, при редовна употреба мъжете не забелязват никакви промени във функциите на централната нервна система, както и в общото благосъстояние.

Деветдесет и два процента възвърнаха сексуалната си способност след три месеца. Друго плацебо-контролирано проучване показва, че L-аргинин в комбинация с други лекарства се понася добре, безопасно и ефективно за лечение на умерена тежест. Акупунктура Въпреки че изследванията са смесени, много от тях показват положителни резултати, когато акупунктурата се използва за лечение на ЕД.

Например, проучване от 1999 г. установи, че акупунктурата подобрява качеството на ерекция и възстановява сексуалната активност при 39% от участниците. По-скорошно проучване, публикувано през 2003 г., съобщава, че 21% от пациентите с ЕД, получили акупунктура, са подобрили своята ерекция.

Акупунктура в борбата с ерекцията при мъжа:

Други проучвания показват противоречиви резултати, но това лечение има потенциал и може да работи за вас. Рисковете от акупунктура са ниски, когато се предоставят от лицензиран акупунктурист.

Акупунктурата показва Обещаващи резултати  при лечението на ЕД, но са необходими повече изследвания. Йохимбе Тази добавка се получава от кората на африканското дърво йохимбе.

Няколко проучвания показват положителни ефекти върху сексуалната активност при употребата на това лекарство. Американската урологична асоциация обаче не препоръчва йохимбе като лечение на ЕД. Това се дължи на факта, че няма достатъчно данни, за да се докаже работата на това вещество. Неговите странични ефекти могат да бъдат вредни за здравето. Те включват високо кръвно налягане и неравномерен сърдечен ритъм, раздразнителност и треперене. Ако решите, че искате да опитате йохимбе, не забравяйте да говорите с Вашия лекар предварително.

Други методи и други алтернативни лечения за лечение на ЕД включват добавки с цинк (особено за мъже с ниско съдържание на цинк), билката ашваганда (наричана още индийски женшен) и гинко билоба, но са необходими повече изследвания за потвърждаване на ефективността на лечението на ЕД. Помощ на лекаря Ако имате симптоми на ЕД, важно е да говорите с Вашия лекар, преди да се опитате да използвате някакво лекарство или процедура самостоятелно. Това е важно, тъй като ЕД може да е признак на други здравословни проблеми.

Дисфункция при ерекция и другите здравословни проблеми:

Например, сърдечни заболявания или високи нива на холестерол могат да доведат до симптоми на ЕД. След като бъде диагностициран, Вашият лекар може да препоръча редица стъпки, които вероятно ще помогнат за подобряване на Вашето здраве, включително сърдечно състояние и ЕД. Тези стъпки включват намаляване на нивата на холестерола, отслабване и / или прием на лекарства за прочистване на кръвоносните съдове.

Ако други здравословни проблеми, които откриете, нямат нищо общо с ЕД, Вашият лекар най-вероятно ще предпише общо лечение. Можете обаче да изберете и естествени варианти – просто не забравяйте да ги обсъдите с Вашия лекар. Който и път да поемете, имайте предвид, че ЕД е лечим проблем.

Това е пътешествие на проби и грешки, но вероятно ще намерите лечение, което работи за вас. Важно е да запомните, че лекарствата трябва да се избират на безопасно място, тъй като на пазара има достатъчно добавки с ниско качество, включително фалшификати. Промени в начина на живот В много случаи промените във вашия начин на живот и диета могат да помогнат за облекчаване на симптомите на ЕД.

Промените в начина на живот, които могат да помогнат за подобряване на вашата сексуална функция, включват упражнения и загуба на тегло. Те включват също отказване от тютюнопушенето и ограничаване на консумацията на алкохол.