Любопитно – какво значи това, което рисуваме

Любопитно – какво значи това, което рисуваме

Психолозите отдавна са на мнение, че не само поведението ни, но и рисунките, които често правим несъзнателно говорят много за това какви сме по душа.

Така например едни от нас докато разговарят о телефона, обичат да драскат на листа хартия; Други го правят по време на разговор с реален събеседник насреща. За трети това е начин за запълване на малко свободно време.

Историята на небрежната рисунка, в синхрон с емоцията, започва от Зигмунд Фройд и ученикът му Карл Юнг.

Любопитно – какво значи това, което рисуваме

Какво означава това, което рисуваме и какъв ефект имат картинките. Какво е тяхното влияния, над страхове, мечти, очаквания. Какви са били въпросите, над които се съсредоточили двамата учени? Нека узнаем сега:

 1. Цветя – става дума за романтична личност с добра душа. Недостатъкът е, че такива хора, рядко или никой=га вземат сами решения.
 2. Звезди – показва сила на характера. Личностите, които я рисуват са съсредоточени и сериозни хора.
 3. Сърце – типичен знак на влюбеният човек. В никакъв случай не са фантазьори, а здраво стъпили на земята хора, които имат нужда от обич.
 4. Птици – често срещан рисунък, които е характерен за авантюристичните и приключенски натури с чувство на хумор и настроение.
 5. Квадрат – това е знака на реалиста, практика и изпълнителя. Точни са във всяко отношение и на тях може да се гласува пълно доверие.
 6. Кръгове – символ е на майчинска закрила, откровени чувства, любознателност и обичливост.
 7. Триъгълници – това е знака на перфекциониста, аналитика и човека на реда. Той е типичен и за хората на риска. Недостатък е, че такива хора са способни на авторитарни действия, конфликтни са и големи критици.
 8. Спирала – типична е за хора, които бързо намират решения във всяка ситуация. Според учените рисуването на този знак, помага за намиране на изход от стресова ситуация и действа релаксиращо.
 9. Царствени символики – типична е за хора, които са на високи позиции, уверени и обичат парите.
 10. Успоредни линии – символ е на концентрирани и хладнокръвни личности.
 11. Къща, интериор – характерна е за хора които се стремят към самодисциплина и перфектност. Любов, знания, внимание са заложени в рисуващите интериорни драсканици.
 12. Храна – рисува се или от хора чревоугодница, които си падат и по секса или от хора, които бързо трябва да намерят решение на проблем, поради създала се трудна ситуация.
 13. Животни – това е знака на уравновесените и спокойни натури. Такива хора приемат трудно критиката.
 14. Светкавици – типичен знак за хората, които изненадват с поведението и решенията си. Позната е за лидерските места, но и често такива личности губят интерес.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *